ALLIBEREM TENSIONS... A DONAR COPS! 23.03.2020

Ens tornem a veure, fidels lectors!

Per iniciar aquesta setmana, també excepcional, us faig una visita virtual ràpida per proposar-vos una via d’escapament als neguits, angoixes, intranquil·litats, maldecaps, avorriment i monotonia propis del confinament a casa. Ja sabem que aquesta situació no és fàcil i, pel que sembla, s’allargarà força. Com ja us vam dir, és responsabilitat de tots quedar-nos a casa, però això no vol dir que no ens ho puguem passar bé i aprendre coses noves.

Avui us proposo que deixeu anar tota la tensió amb COPS! Sí, cops, heu llegit bé! Com molts sabreu, una part molt important i sovint oblidada de tota la cultura musical és la percussió. De fet, és una de les habilitats que comenceu a treballar amb la Srta. Jordina, i sé que us encanta, però a nivell social sovint és un camp una mica infravalorat. Deixar-nos portar per la sonoritat que pot produir el nostre cos en interacció amb les seves parts o amb altres cossos i objectes ens obre un món de possibilitats d’explorar, inventar, crear...

Sense molestar els nostres veïns i sempre respectant l’horari que ens marquin els pares, us convido a endinsar-vos en el món de la percussió corporal i d’objectes perquè pugueu gaudir, riure, treballar la coordinació i, simplement, alliberar tensions que s’hagin anat acumulant aquests dies. Pares, proveu-ho també, que us agradarà!

Podeu començar fent petits acompanyaments a cançons que us agradin per anar trencant el gel. Una bona manera de continuar aprenent a un nivell superior és intentar reproduir el ritme melòdic d’una cançó. Podeu jugar a endevinar cançons a partir d’aquesta estratègia. Un cop aneu guanyant seguretat a títol individual, podeu passar a l’exploració col·lectiva i fer una petita coreografia familiar! Què us sembla? Pot ser molt divertit i, si ho enregistreu amb una càmera, pot arribar a ser un molt bon entreteniment per a avis, tiets, amics o qualsevol persona a qui vulgueu ensenyar el vostre nou talent en la distància.

Us deixo a continuació uns vídeos que també m’han inspirat a mi per anar creant a casa meva. No us penseu que vosaltres sereu els únics! Aquí pica tothom!

PERCUSSIÓ CORPORAL




PERCUSSIÓ AMB OBJECTES




Us adjunto una classe virtual per si voleu aprendre a fer el patró rítmic de la cançó CUPS, de l’Anna Kendrick. Va tenir molt ressò en el seu moment i fins i tot escoles senceres han volgut posar en pràctica aquesta habilitat. No us perdeu l’últim vídeo!



Per cert, si graveu algun vídeo conserveu-lo bé, que així me l’ensenyeu a la tornada!

Us envio una ABRAÇADA GEGANT! Us trobo a faltar, Ponent!