NOU VÍDEO, NOVES PROPOSTES I UNA VISITA MOLT ESPECIAL! 26.03.2020

Benvingudes, famílies d’arreu!

En primer lloc, us deixo el vídeo d’inici d’avui. És una mica més llarguet, però suposo que de temps no us en falta aquests dies, oi?


Bé, com ja haureu escoltat, us proposo que deixeu aflorar novament les vostres habilitats de magnífics arquitectes i feu una SÚPER CABANA en algun racó de casa que us agradi. Envieu-me després una fotografia en HORITZONTAL (i a j.argenter@escolatabor.cat) on se us vegi a vosaltres fent alguna cosa a dins de la vostra construcció, com us explico al vídeo.

Una altra proposta que us faig, si teniu temps i us voleu entretenir mentre practiqueu la localització i orientació espacials, és que jugueu al joc Des d’on s’ha fet?. Segurament no n’haureu sentit a parlar mai perquè me l’acabo d’inventar. Es tractaria que els pares fessin unes quantes fotografies de la vostra habitació o de diferents racons de casa i, sobretot, des de diferents plans o perspectives (estirats a terra, a dalt d’una escala, en vista d’ocell...). Vosaltres no els podreu veure fins que, un cop les hagin fet, us les ensenyin a través del mòbil o tauleta per tal que INTERPRETEU el lloc exacte des d’on s’han fet i la perspectiva que han fet servir en cadascun dels casos. Es tractaria que, un cop veiéssiu la fotografia, anéssiu fins al lloc on s’ha fet i reproduíssiu el pare o la mare fent-la. Si l’encerteu, guanyeu un punt. Un cop ho tingueu dominat, podeu ser vosaltres els de la càmera i els pares o germans els que endevinin. Si us agrada la proposta i se us queda curta, sempre podeu inventar-vos variants al joc: establir les fotografies com si fossin pistes per a buscar un tresor, amagar petits missatges en els llocs fotografiats, fer les fotografies contràries als racons que realment s’han de trobar, etc.

Aquest joc que us he explicat és, de fet, una de les propostes que havíem de fer a l’escola, però com que ara no és possible, us la volia explicar perquè la provéssiu a casa. A la Irene segur que li encanta. Us deixo a continuació el seu vídeo perquè pugueu escoltar tot el que us vol explicar!


I l’última proposta que us faig sobre el món de l’arquitectura és la que us comentàvem tant la Irene com jo als nostres vídeos: el portal HOME BY ME. Com veureu, us permet crear plànols en planta de forma molt intuïtiva i afegir-hi tots els mobles i elements que vulgueu. Després, podeu canviar la vista per passar de les 2D a les 3D i veure el vostre projecte com si hi caminéssiu per dins. Per poder-hi jugar bé, caldrà que els pares es REGISTRIN en aquesta pàgina, però és molt ràpid i senzill i només es demana un nom i un correu electrònic. Jo ho he fet i es tarda uns segons de res! De fet, ja us he comentat que he estat fent el meu propi projecte. Aquí us el deixo!



Per acabar, us faig arribar algunes recomanacions que m’han enviat la Srta. Inés, la Srta. Marta i la Srta. Jordina perquè seguiu aprenent des de casa amb el mateix entusiasme que sempre. Jo us deixaré també els títols d’uns jocs en línia de matemàtiques que estan molt bé per repassar numeració, representació numèrica i càlcul mental. Hi ha diferents nivells perquè aneu provant i avançant.

CASTELLANO

Para seguir trabajando los meses del año, os adjunto una sopa de letras y una ficha para completar.






Recordad leer cuentos, libros, comics o revistas.

EDUCACIÓ FÍSICA

Us animo a moure-us cada dia una estoneta, així que us adjunto una sèrie de jocs (molts d'ells ja els coneixeu) perquè pugueu jugar des de casa:
  • Terra, mar i aire: Terra ( ens quedem al mateix lloc on som ) Mar ( saltem a l’altra banda d’on som ) i Aire (saltem amunt i piquem de mans).
  • Saimon says: Les coses que digui en Simó les haurem de fer. Per exemple: Simó diu que saltem (haurem de saltar) però si les ordres que sentim no les diu en Simó no les podrem fer! Podem utilitzar algunes expressions en anglès com: walk, jump, roll, dance, stand up, sit down
  • Fet i amagarUn la para i els altres s’amaguen amb l’objectiu de no ser descoberts. 
  • Qui és qui?Amb els ulls tapats haurem d’esbrinar qui és qui.
  • 1, 2,3 pica paretAvancem lentament i quan el que para es gira després de picar “1,2 3 pica paret, ens quedem congelats com estàtues. Si ens descobreix movent-nos, hem de tornar a començar des del punt de sortida.
  • Dibuixem a l’esquena i endevinem.
  • El semàforSi el semàfor està en verd podem caminar, si està en vermell ens quedem quiets i si està en groc ens desplacem ràpidament.
  • Estàtues musicalsmentre soni la música ballarem. Quan pari ens quedarem congelats com estàtues. Qui es mogui estarà eliminat.

MÚSICA

Des de Música us proposem, per començar, que allibereu tensions tot ballant.  Aquí teniu unes coreografies bastant fàcils. Practiqueu-les tantes vegades com el cos us demani… i ja tindrem més balls per les festes de l’escola!


Vau poder practicar CANTA EL GALL amb el XILÒFON GALÀCTIC?



Pels que sí, podeu anar avançant amb les altres cançons: Cargol treu banya; Plou i fa sol; La lluna, la pruna… i els nens/es que no heu pogut practicar, no us preocupeu, aneu fent al vostre ritme, comenceu per Canta el gall, que és la més senzilla perquè no hi ha gaires salts entre notes. Només cal que llegiu el color de les notes.

MATEMÀTIQUES

Jocs molt recomanables:




Ara sí, Ponent, fins aquí l’entrada d’avui. Espero que agafeu els REPTES amb entusiasme i que seguiu igual de contents i somrients com us recordo jo cada dia!

UNA ENORME ABRAÇADA, de 10 segons!