+ PROPOSTES A EXPLORAR! 18.03.2020

Bon dia famílies!

Benvingudes de nou al món virtual! Espero que estigueu traient el màxim de profit a aquests dies de confinament. Cal veure la situació com una oportunitat per fer tot allò que mai tenim temps de fer. Cada vegada es fa més dur estar a casa, però és la nostra responsabilitat com a ciutadans compromesos amb la comunitat. Els que teniu la sort de tenir un pati o un petit jardí sou molt afortunats, així que aprofiteu-lo! Als altres, sempre ens quedaran els balcons, que també podem explotar!

Com ja us vam explicar en l’entrada anterior, aquests dies seguirem fent entrades al blog on trobareu mots SUGGERIMENTS per mantenir-nos actius a casa, a sumar a les idees que de ben segur ja teniu i porteu a la pràctica. Avui us deixo algunes propostes que he estat remenant i trobo força interessants per passar bones estones aprenent a distància. Espero que ja hagueu començat el plànol de casa! Segur que us sortirà súper bé!

Pel que fa a l’àrea de LLENGUA CATALANA, us proposo els següents recursos:



  • Lectura eficaç. Més lectura! Amb aquest recurs podràs treballar aquelles habilitats que esdevenen imprescindibles per a millorar la teva mecànica lectora. Atents també al següent recurs!

  • 100 paraules per escriure. Practica la teva escriptura i l’ortografia amb diferents nivells d’escriptura de paraules. Ves de més fàcil a més difícil i activa la càmera del cervell per retenir les màximes normes ortogràfiques que puguis. T’ajudarà moltíssim a l’hora de crear els treus propis textos!


I la darrera proposta dins d’aquesta àrea és precisament la de convertir-vos en magnífics escriptors i posar a prova la vostra creativitat inventant-vos un conte. Agafeu com a model les històries d’Una mà de contes, que són molt boniques i senzilles. Recordeu que totes les narracions tenen un inici, un nus i un desenllaç. Feu primer un esquema de la història: Quan passa? On passa? Quins són els personatges? Quin problema tindran? Com ho solucionaran? Com tancarem la història?

Una vegada tingueu fet el conte, seria molt bonic que enregistréssiu un vídeo fent un petit teatre mentre llegiu la història. Podeu fer que us la llegeixin els pares mentre vosaltres aneu passant dibuixos de les diferents escenes (prèviament fets) o mentre aneu manipulant joguines que representin els personatges... Les opcions són moltíssimes i tot estarà bé! Submergiu-vos primer en les moltes històries d’Una mà de contes per gaudir de l’audició de les narracions i agafar idees per a la vostra creació!


Pel que fa a LLENGUA CASTELLANA, la Inés m’ha demanat que us faci arribar els següents enllaços:





Per seguir “A TOPE” amb les MATEMÀTIQUES, us adjunto les següents adreces:

  • Simon game. Escalfeu motors treballant la memòria visual i l’orientació espacial amb el divertit joc del “Simon says”.

  • Daus. Segueix el teu entrenament posant a prova el teu càlcul mental a partir de daus. Hauràs de clicar els daus que sumin el resultat que t’apareix a la pantalla. Compte, que hi pot haver més de 2 sumands!

  • El cuc numèric. Pots fer un repàs de numeració completant els nombres que li falten a aquest cuc numèric. Para atenció, no t’equivoquis!

  • Geoplà virtual. Ara que ja domines perfectament la geometria per arquitectes, juga a construir figures diverses amb aquest geoplà virtual. Inventa’t polígons i després compta quants costats i vèrtexs té! Si no te’n surts, demana ajuda!


I, per a repassar la representació numèrica, us deixo a continuació alguns jocs que sé que us agraden i que us faran recordar bons moments a l’aula. Exploreu bé, que n’hi ha de nous!





Això és tot per avui, però us recomano que seguiu ben atents a tot l’entorn virtual perquè hi seguiran havent novetats. Remarco novament que tot això són RECOMANACIONS i que CAP NI UNA ÉS OBLIGATÒRIA. No us atabaleu amb la informació que anireu rebent; tan sols pretenem donar-vos un cop de mà amb idees que us ajudin a seguir ben actius. Si aneu fent cosetes, però, guardeu tot el material (si pot ser en format horitzontal!!) per poder-lo portar a l’escola quan arribi el moment.

Gràcies per seguir-nos. Espero de tot cor que les recomanacions us ajudin en aquestes circumstàncies tan excepcionals que estem vivint. Us recordo, ja per acomiadar-nos, algunes propostes per seguir actius però en moviment! Són jocs de tota la vida, però de vegades cal que et facin memòria perquè no sempre els tenim presents! Aquí van:

  • L’habitació a les fosques.
  • Fet i amagar per les habitacions.
  • El joc de les pel·lícules.
  • Amagar objectes o joguines per la casa i jugar al fred/calent.
  • Curses de cucs amb la panxa a terra pel passadís.
  • Curses de sacs de dormir.
  • El joc de les cadires.
  • Pica paret.
  • El Twister.
  • Girar la manta. Poseu una manta al terra i poseu-vos tota la família al damunt. Heu d’aconseguir donar la volta a la manta sense trepitjar el terra en cap moment.


I molts més que segur que se us acudiran!

Us envio UNA ABRAÇADA GEGANT EN LA DISTÀNCIA!