GRÀCIES, GRÀCIES I GRÀCIES. 15.06.2020

BON DIA ESTIMADÍSSIMES FAMÍLIES!

Ara sí Ponent, ha arribat el dia. Ens trobem per darrera vegada en aquest blog que ens ha acompanyat durant tot el curs i que tant servei ens ha fet durant aquest confinament. Sort n’hem tingut, de fet.

Ja us vaig comentar que aquesta última setmana de curs seria tranquil·la, sense feina, sense més classes (tret de la d’avui), i sense vídeos ni jocs de projecte. Aquests dies funcionen com un impàs entre aquesta última avaluació i les vacances tan merescudes dins d’una nova normalitat a què ens haurem de continuar acostumant. Us convido, doncs, a aprofitar aquesta setmana per autoregalar-vos una recompensa per tota la feina que heu fet excel·lentment durant aquesta última avaluació. Aprofiteu per relaxar-vos, jugar, gaudir de les sortides i les visites a amics i familiars, llegir, prendre el sol, escoltar la pluja... però, sobretot, dediqueu una estoneta a observar-vos com a aprenents i a fer conscient tot el que heu après a Ponent, que és molt

Aprofito per dir-vos que a finals de juny us convocarem per grupets a l'escola perquè els que no vingueu al casal d'estiu pugueu recollir el material que teniu a la classe. Si no m'equivoco, crec que cap de vosaltres té material de l'escola a casa, però si algú troba durant aquests dies algun llibre de l'aula també serà el moment de portar-lo. No haureu de portar cap feina de les que heu fet durant el confinament. Els mestres ja les hem anat revisant contínuament i n'hem fet la valoració i l'enregistrament pertinent. Amb les tasques que teniu a l'escola no farem àlbum, malauradament. Us les endureu a les carpetes el dia que us convoquem. Ja rebreu més informació quan puguem concretar. Podeu aprofitar les vacances d'estiu per fer l'àlbum a casa i afegir-hi totes les feines que heu fet durant el confinament perquè es vegi el procés. Seria molt bonic tenir-ho recollit i organitzat d'aquesta manera. També podeu escollir un altre format per guardar les tasques i afegir-hi altres manualitats, fotos, diaris... que hagueu fet per voluntat pròpia durant tot aquest temps. Quan sigueu grans serà un bon record de Ponent i del confinament que hem viscut

A continuació us adjunto algunes fotos que m'heu fet arribar aquests últims dies.

La Mireia, l'Anna i l'Oriol van aprofitar una tarda per fer un teatre. S'ho van passar molt bé!




El Dídac ens ensenya alguns dels signes que va fer servir per a interpretar la cançó No ens desdibuixeu amb llengua de signes americana. També ens ensenya el joc que l'ha inspirat a pensar un nou joc de taula per a treballar el cos humà. El veureu amb una placa electrònica, que serviria per a fer una reproducció d'aquest joc amb noves preguntes. És molt bona idea Dídac i una molt bona aplicació de l'electrònica!









I parlant del JOC DEL COS HUMÀ, us vull fer saber que m'ha ENCANTAT rebre totes les propostes que heu fet per a assolir el REPTE del nostre projecte, que crec que a hores d'ara podem determinar com a SUPERADÍSSIM. Heu treballat de valent i heu tingut idees genials. Us felicito de tot cor! He preparat un vídeo on podreu veure tot el material que m'heu enviat. És força llarg, així que us adjunto a continuació els minuts on comença cadascuna de les vostres propostes, per si voleu anar saltant d'una a l'altra més àgilment o seleccionar contingut.

LAIA (0:04)

MIREIA (0:54)
ONA i MARTINA (4:37)
ABRIL (13:48)
GUIFRÉ (25:46)
BERNAT M., ANNA i ORIOL S. (26:54)
SAMUEL (35:28)
ORIOL E. (36:16)
HUGO (37:33)
JÚLIA (38:32)
LUCAS (41:26)
VALENTINA (43:25)




La Jordina també ha fet un vídeo que recull algunes de les activitats de Música que heu fet durant aquest temps: 


Recordeu que, a part de la videotrobada d'avuiens tornarem a trobar aquest DIVENDRES 19 DE JUNY A LES 10:30 per esmorzar plegats i xerrar una estona. Ja teniu l'enllaç, però hi podreu accedir també clicant AQUÍ. Serà el nostre comiat de curs i hi està tothom convidat, així que us hi podeu afegir familiars. També tindrem algunes visites especials de mestres que fa molt que no veieu. Sé que sortirà genial perquè heu respost de forma excel·lent totes les videotrucades que hem fet, però us he de demanar igualment que tingueu paciència i que intentem parlar de forma ordenada. Penseu que estarem tots junts i serem molta gent. De vegades l’aplicació tampoc ha acabat de funcionar del tot, així que potser caldrà anar sortint i entrant si veieu que no us acaba d’anar bé. Aneu amb compte de no tocar candaus ni silenciar cap micròfon que no sigui el vostre o expulsar participants. Recordo que el GOOGLE CHROME en principi és el navegador amb què us funcionarà millor l'aplicació. Sigui com sigui, serà una GRAN trobada, amb majúscula! Tingueu l’esmorzar a punt!

Sembla mentida que hagi passat tot tan ràpid. Encara recordo el primer dia de curs com si fos ahir, quan acomiadàveu les famílies emocionats de començar Ponent i fèiem fila tots junts al pati per pujar plegats a la classe. Recordo que saludàveu els pares tots ben col·locats a la fila amb les vostres motxilles noves, gairebé més grans que vosaltres. Mentre us mirava, jo ja tenia claríssim que acabaria recordant especialment aquest curs. El que no sabia és que una situació tan excepcional com la que hem viscut contribuiria encara més a fer-lo inoblidable.

Dit això, us confesso que us escric aquestes línies amb una sensació agredolça. No us negaré que sento ràbia i impotència quan penso que no hem pogut acabar Ponent com mereixíem, de forma presencial i exprimint tot el que ens quedava per viure: la inauguració del nostre museu, les convivències, l’obra de teatre, la dansa de final de curs, etc. Per altra banda, però, agraeixo enormement a la tecnologia del nostre segle que ens hagi permès continuar i acabar de forma significativa, distesa i digna l’aventura que vam començar plegats aquell dia en què les vostres motxilles gairebé se us menjaven. El vostre públic s’acomiadava amb un fanatisme que l’amorrava a la porta de ferro entre rialles i fotos. Potser exagero una mica, d’acord, però és com m’agrada recordar-ho perquè va ser un dia important per tots. A més, per si no fos prou, era el meu aniversari, així que tot plegat va ser un molt bon regal!

Sou un grup molt especial per mi. És cert que tots ho són, però a vosaltres us he anat seguint de ben a prop des que vau entrar a l’escola. Vaig poder estar dos mesos amb vosaltres i l’Anna Maria quan éreu esquirolets, entre un munt de plors, de rialles i de primeres vegades. Va ser una experiència realment maca per mi i en tinc un record molt dolç. Després d’uns anys com a tutor de Ponent, em feia especial il·lusió tenir-vos a vosaltres per reprendre-us més crescuts i seguir aprenent plegats. És per això que em sap especialment greu no haver pogut acabar el curs de forma presencial, però, per altra banda, me n’alegro d’haver viscut aquesta situació tan inesperada i insòlita al vostre costat. M’agradarà recordar d’aquí uns anys que ho vam viure junts i que vam aconseguir tirar endavant amb èxit.

Aquesta situació, a més, també m’ha fet connectar de forma especial amb les famílies i això m’ha encantat. No es pot negar que tot plegat ens ha demostrat que, realment, l’educació és una tasca compartida. Totes les famílies us hi heu dedicat a fons i heu fet malabarismes domèstics per atendre les obligacions de sempre i la tasca docent que, per extensió, us ha tocat fer. Ho heu fet GENIAL! No podria estar-vos més agraït. És per això que el títol d'aquesta entrada no va dirigida únicament als nens i nenes, sinó també a vosaltres, pares i mares! GRÀCIES, GRÀCIES i GRÀCIES!

Us tinc preparada una petita sorpresa. Cada final de curs intento expressar en forma de POEMA algun aspecte valuós que em desperti el grup que he portat i que vulgui fer extensible també als alumnes. Aquest any he escrit, amb molt afecte, el poema ESCRIU-TE, que rebreu el divendres dia 19 de juny acompanyat d’un altre petit detall personalitzat que espero que us faci passar a Xaloc amb ganes de TOT. Ho enviaré a les adreces de correu des d'on m'heu anat enviant les tasques perquè entenc que us és més còmode. Si algú veu, un cop passat el divendres, que no ha rebut res, feu-m'ho saber.  

Pel que fa al poema, Ponent, potser els pares us hauran d’ajudar a interpretar-ne algunes parts explicant-vos el significat d’algunes paraules que potser no us sonaran. És una bona oportunitat per aprendre. A més, tenint en compte la situació que hem viscut, he volgut dirigir aquesta poesia no només a la petita família de Ponent sinó també a la gran, inclosos tots els pares, mares, avis, tiets, germans i altres familiars que heu estat acompanyant dia a dia els nostres protagonistes. Va també per vosaltres!

De moment, i relacionant-ho amb l’última classe on vam parlar dels records del curs, us deixo aquí un recull fotogràfic del vostre viatge presencial per Ponent perquè recordeu com treballàvem quan podíem anar a l’escola. La part del confinament ja la tenim molt més recent. No hi surt tot el que hem fet, òbviament, però és força complet. Us adjunto el vídeo a continuació, però, per si el voleu, també us comparteixo l’arxiu AQUÍ. Espero que us agradi!


Bé, Ponent, no m'enrotllaré massa més perquè ja sabeu que si començo no paro. Ha estat un IMMENS PLAER ser el vostre tutor i poder-vos acompanyar durant aquest viatge. Sé que heu après moltes coses i us veig convertits en unes personetes magnífiques, amb més confiança i esperit crític. Estic molt orgullós de tots vosaltres, i us agraeixo moltíssim l'experiència que m'heu donat. També he après molt. No sé si els nostres camins es creuaran més endavant com ho han fet aquest curs, però us asseguro que em teniu SEMPRE pel que necessiteu, i això també va per vosaltres, famílies!

Us desitjo unes VACANCES MAGNÍFIQUES!

US ESTIMO PONENT, i MOLT


Sempre vostre, 

Jordi