PENÚLTIMA SETMANA DEL CURS! 08.06.2020

BENVINGUTS, estimadíssims lectors!

Ens tornem a trobar, una setmana més. De fet, aquesta és la PENÚLTIMA ENTRADA que tindreu en aquest blog, i l’última amb propostes de feina. Com sabeu, s’acosten les esperades vacances d’estiu, que de ben segur recordarem de forma especial aquest any. Déu n’hi do com ha passat el temps! Sembla ahir que començava aquesta nova realitat virtual a través d’aquesta plataforma, i la veritat és que hem viscut ja tota una avaluació en confinament! Malgrat no haver-nos pogut veure de forma presencial, estic molt content de l’evolució que heu fet tots des de casa. Us heu esforçat molt i heu seguit al peu del canó! Aplaudeixo aquest entusiasme i aquest rendiment que heu demostrat, així com també l’acompanyament per part dels vostres familiars. Com dic sempre, ells han estat una extensió més que significativa i molt ben resolta de la tasca que sempre hem fet a l’escola. Des d’aquí, us repeteixo que compteu amb el meu màxim reconeixement, admiració i agraïment. Olé vosaltres!

Abans d’explicar-vos com encarrilarem aquesta setmana, us tinc preparada una petita sorpresa. La setmana passada vaig haver d’anar a l’escola per desmuntar el nostre estimat MUSEU DE LES DIFERÈNCIES. No sabeu com es va enfilar el meu termòmetre de la ràbia quan vaig saber que ens tancaven l’escola el mateix dia que s’inaugurava el nostre museu. El temps, però, ho cura tot, i t’ensenya que hi ha coses que estan per sobre, com la salut. Això ho sabeu molt bé. Amb el termòmetre més que refredat, doncs, vaig entrar a La Fusteria amb molta nostàlgia, i mentre passejava pel nostre museu vaig veure claríssim que tot allò s’havia de fer públic d’alguna manera. És per aquest motiu que us n’he preparat una BREU i IMPROVISADA visita virtual, perquè el pugueu gaudir des de casa. Espero que us agradi i us vinguin molts records de la feina tan estupenda que vam fer parlant de la DIVERSITAT! Vau ser uns autèntics exploradors!


Tornant al projecte actual, us vull confessar que m’heu fet molt feliç amb tota la feina feta durant aquests passats dies. Heu fet uns esquemes GENIALS i unes EXPOSICIONS que encara ho són més. Com ja us he anat comentant, era la proposta més difícil de totes perquè fer memòria i resumir tots els continguts apresos no és gens fàcil, i encara menys si el repte consisteix en explicar-los oralment de forma improvisada. Estic molt i molt content perquè tot el material que he rebut mostra perfectament l’esforç i la dedicació que hi heu posat. Sé que no ha estat gens fàcil, però ara que ja està fet n’heu d’estar molt contents i orgullosos. Heu après moltíssimes coses, i el fet que les sapigueu explicar tan bé demostra que n’heu fet una bona assimilació. Aprofito novament per reconèixer i agrair tot l’esforç que heu fet les famílies acompanyant els nostres petits protagonistes en tot aquest procés, de debò! També és molt significatiu poder compartir així l’aprenentatge. 

Us deixo a continuació un muntatge audiovisual que pretén mostrar tota aquesta feina tan extraordinària que heu fet tots i totes. Jo he vist absolutament tots els vostres vídeos més d’una vegada i no me’n canso! Espero, de tot cor, que gaudiu veient-lo!


I, ara sí, us comento el que he pensat per aquesta setmana. Més amunt us comentava que aquesta és la penúltima entrada i que és la darrera setmana que tindreu propostes de feina. Com que tenim la proposta del JOC DE TAULA pendent, no tindreu una planificació detallada ni dividida per dies aquesta setmana. No cal dir que heu estat treballant moltíssim a casa perquè totes les vostres produccions ho demostren de forma indubtable. És per això que aquesta setmana us proposo mantenir-vos actius i  seguir treballant però des d’un posat més relaxat i tranquil, amb molt més temps per gaudir de tots els altres moments del dia i, qui sap, potser per reprendre algunes de les propostes virtuals que us vam fer en les primeres entrades del confinament. A part de seguir amb les instruccions del joc, i de LLEGIR UNA MICA CADA DIA, us proposaré només una altra activitat perquè la dugueu a terme durant la setmana. Us detallo més cosetes de les dues tasques a continuació:

JOC DE TAULA

Recordeu que la idea és que inventeu alguna manera original i atractiva d’utilitzar la informació treballada durant el projecte a partir d’una proposta de joc. La idea, doncs, és que penseu de quina manera podeu incloure les PREGUNTES i RESPOSTES (les torneu a tenir adjuntades aquí) en un joc que serveixi per aprendre coses del cos humà. Un cop tingueu la idea, n’heu d’escriure les instruccions. Recordeu que teniu indicacions per fer-ho a l’entrada anterior. L'últim dia per fer arribar les produccions recordeu que és el DIJOUS 11 de juny.

ATENCIÓ!! No es tracta d’atabalar-nos i córrer per construir un joc des de zero. El material principal és el document anterior, i vosaltres sou les ments creatives per donar-li forma. No cal que el construïu físicament, així que n’hi ha prou amb les instruccions. Sempre pot quedar la construcció del joc com una activitat pendent per aquelles estones de l’estiu en què no sabem massa què fer i ens ve de gust fer alguna manualitat!


UNA MIRADA ENRERE. 
QUÈ RECORDO MÉS DE TOT PONENT? 

L’altra proposta que us faig per aquesta setmana és que plasmeu algun record, situació, vivència, anècdota... que hagueu viscut a Ponent amb el format que vulgueu. Pot ser un dibuix, molts dibuixos, un escrit, les dues coses barrejades, una foto amb una explicació... El que vosaltres vulgueu. Penseu-hi durant una estona que segur que hi ha moltes coses que recordeu. Pot ser divertit, emotiu, alegre... el que vulgueu! La idea és que me la feu arribar al meu correu com a màxim fins el DIJOUS dia 11 a les 12:00 h del migdia. D’aquesta manera podrem dedicar les videotrobades del divendres a comentar les vostres produccions. Espero que us agradi la idea tant com a mi!

A continuació us adjunto la programació d’aquestes videotrobades:



DILLUNS



VIDEOTROBADA JITSI MEET a les 11:00h i a les 15:00h. Resoldrem els dubtes que hi hagi i tornarem a practicar el CÀLCUL però ho farem inventant-nos problemes matemàtics entre tots i resolent-los al moment. Necessitareu un full, llapis, goma i colors!


____


DIMECRES


VIDEOTROBADA JITSI MEET a les 11:00h i a les 15:00h. Resoldrem els dubtes que hi hagi i JUGAREM al joc de l'STOP. Cliqueu AQUÍ per imprimir el document que necessitareu. Si no teniu la possibilitat de fer-ho, us podeu preparar la graella en un full a part, encara que sigui en brut

____


DIVENDRES



VIDEOTROBADA JITSI MEET a les 11:00h i a les 15:00h. Resoldrem els dubtes que hi hagi i explicareu les vostres produccions de l'activitat proposada per aquesta setmana. Penseu com ho voleu explicar! 


Us adjunto també les últimes propostes que us fan els vostres mestres, per si teniu més ganes de treballar aquesta última setmana de feina! Us envien una abraçada molt forta! Aquí teniu els seus missatges. Recordeu que els podeu fer arribar les vostres produccions als seus correus



EDUCACIÓ FÍSICA



Hola Ponent! Aquesta setmana us proposo un altre joc de taula per jugar en família. Només necessiteu un dau, una fitxa per cada jugador i ganes de passar-ho bé. Qui serà el primer que aconseguirà la copa? Trobareu el material clicant AQUÍ

Una forta abraçada!

Marta



m.perez.1@escolatabor.cat



CASTELLANO



¡Hola Ponent! Gracias por todas las tareas que me mandáis. Esta semana os traigo una comprensión lectora y un ejercicio sobre la Z y la C. Lo encontraréis AQUÍ

Seguid trabajando así de bien.

¡Un abrazo para todos y todas!

Inés


m.perez.1@escolatabor.cat



ENGLISH



The school year comes to an end and the summer holidays are about to start, so what better time to learn some NEW WORDS in English related to the summertime!

I hope you enjoy the new vocabulary and this activity, because this will be the last one this term.

Stay safe and take care!


George


j.cervantes.1@escolatabor.cat


Abans d’acomiadar-nos, us deixo amb algunes fotos que m’heu enviat.

La Mireia ens ha enviat una fotografia que li van fer l'estiu abans de començar Ponent, i ha volgut compartir-la després que de veure la del Samuel i la meva a l'entrada anterior. Molt bonica, Mireia! També ens envia altres fotos on hi surt molt ben acompanyada!





El Lucas ens ensenya com ha fet l'experiment dels virus que vam proposar la setmana passada i també ens envia una foto molt bonica on surt amb la Pucca, la seva gata. No es pot queixar de no rebre atenció, la Pucca!




Finalment, la Júlia ens ensenya on ha anat aquest cap de setmana. Que bonic!! 




I fins aquí ha estat tot per avui, Ponent. Ens veiem avui a les pantalles i ens retrobem aquí el dilluns que ve dia 15 de juny amb l’ÚLTIMA ENTRADA de COMIAT!


MIL PETONS PONENT!