TORNEM AMB FORÇA! 14.04.2020

BON DIA estimadíssimes famílies!

Espero de tot cor que aquests dies de vacances hagin estat tranquils, renovadors i replets de magnífiques estones en família. Així mateix, també espero que hagin estat profitosos a nivell d’aprenentatge i que hagueu pogut anar resolent alguns dels reptes que se us van recomanar en la darrera entrada. He rebut el resultat de moltes d’aquestes propostes al meu correu i la veritat és que m’encanta veure-us treballar i superar-vos cada dia més.

Donada l’excepcionalitat i la llargada d’aquesta nova etapa, que ja fa un mes que carreguem a les espatlles, seguirem guiant, recolzant i valorant el vostre aprenentatge des de casa perquè assoliu amb èxit els principals objectius plantejats de cara a la 3ª avaluació d’aquest curs. No compartirem espais físics, no ens veurem cada dia ni ens podrem fer petons o abraçades, però us garanteixo que la meva presència i la de tots els que formem l’escola seguirà present en tot moment per seguir acompanyant-vos en aquest viatge que vam començar amb tant entusiasme a inicis de Ponent. SEGUIM I SEGUIREM ACTIUS!

Fa poc vau rebre un correu a casa on se us comunicava la posada en marxa de les VIDEOTROBADES ENTRE TUTOR I ALUMNES. Un cop tots en dominem a la perfecció el funcionament, esdevindran realment profitoses per veure’ns les cares, saludar-nos, explicar-nos coses, treballar plegats i resoldre qualsevol dubte que tingueu. Ja veieu que la metodologia canvia respecte les primeres setmanes d’aquest confinament. Ara estarem molt més a prop els uns dels altres, encara que sigui virtualment. A més, la plataforma que farem servir per a comunicar-nos és molt intuïtiva i us hi familiaritzareu ben ràpid.

A part d’aquests espais de comunicació virtuals, que es faran tres cops a la setmana (dilluns, dimecres i divendres), aquest blog seguirà igualment actiu i actualitzat per a proposar-vos material de treball. Veureu que algunes de les propostes que se us van plantejar durant les primeres setmanes, o també en els reptes de les vacances, les mantindrem amb la finalitat de promoure’n una estimulació/aprenentatge progressius i significatius. La resta, però, serà material més concret perquè puguem repassar els continguts bàsics que ens interessen tenir controladíssims de les diferents àrees i emprendre’n de nous de forma clara i directa.

Sota aquest plantejament, a partir d’ara es farà una entrada setmanal al blog on se us desglossarà una proposta de tasques concretes a resoldre durant tota la setmana. Jo us faig la planificació per dies, però cadascú és lliure de seguir la seva pròpia organització. En aquesta planificació trobareu feines relacionades sobretot amb les àrees instrumentals, i es repartiran durant els propers dies i setmanes garantint que se’n treballin les diferents habilitats/dimensions que hem d’abordar fins a final de curs. La planificació es dissenyarà i es proposarà cada setmana adequant-ne el contingut i la quantitat a les particularitats del nivell i al rendiment general del grup. Recordeu que no més volum de feina significa necessàriament més aprenentatge. Per això és important esforçar-nos el màxim possible amb cada tasca i assegurar-nos que n’entenem el contingut per obtenir-ne el millor resultat.

És important que sapigueu també que aquesta entrada de planificació setmanal comptarà amb uns vídeos on em podreu veure a mi explicant els continguts principals del projecte que ens queda per treballar, que òbviament caldrà adaptar i no s’abordarà com els projectes als que estem acostumats. Si no estan inclosos en la mateixa entrada, n'hi haurà d'altres on s'adjuntaran aquests vídeos curts. Veure aquestes explicacions us servirà per aprendre’n els aprenentatges més significatius i convertir-nos igualment en experts de la temàtica que ens ocuparà. A la planificació setmanal també hi trobareu feines, per tant, relacionades amb el nou “projecte” i que jo hauré explicat prèviament als vídeos. Abandonem, doncs, el nostre més que satisfactori entrenament com a arquitectes. Heu après moltes coses i heu resolt de forma excel·lent totes les propostes que hem treballat durant la nostra aventura arquitectònica. Us felicito!

Pel que fa al format en què es resoldran les tasques, sabem que cadascú farà el que pugui tenint en compte les circumstàncies i recursos particulars. Hi haurà algunes tasques que s’hauran de començar des de zero en un full (tot en horitzontal!) i d’altres que estaran enllaçades al blog i us conduiran habitualment a un DOCUMENT WORD que haureu de DESCARREGAR per poder editar, o imprimir-lo directament i treballar-hi a mà, que seria l’opció preferent. Hi ha alguns documents que només es podran penjar en PDF per preservar-ne l’edició prèvia. En aquest cas, es pot imprimir, reproduir el full a mà, o recollir les respostes indicant de quina feina es tracta i a què fa referència, si s’escau, cada resposta

Recordeu que cal posar les dades a les tasques (nom, data i títol en cas que no hi sigui). Si no veieu el títol a la feina, us el podeu inventar. És important també mantenir els hàbits de treball als que estem acostumats, sobretot pel que fa al material: títol amb colors i llapis per a escriure.

Per a facilitar la revisió de les tasques, agrairem que les feu arribar totes juntes (escanejades, fotografiades, etc.) entre DIVENDRES DE LA MATEIXA SETMANA I EL DILLUNS SEGÜENT. Si els arxius pesen massa per a un sol correu en podeu enviar més d’un o utilitzar el Drive o webs com Wetransfer, que accepten més pes. Tot allò addicional a la proposta setmanal que vulgueu enviar-me a mi o a qualsevol altre mestre (vídeos, reptes antics, jocs, aplicacions, poemes...) ho podeu seguir enviant perfectament. JA SABEU QUE M’ENCANTA VEURE TOT EL QUE FEU!! Ah, i correus amb qualsevol dubte, suggeriment, preocupació... són més que benvinguts qualsevol dia! Resto a la vostra disposició pel que necessiteu!

I, per últim, abans d’adjuntar-vos la PLANIFICACIÓ D'AQUESTA SETMANA, dir-vos només que som plenament conscients que cada casuística familiar és diferent i que no sempre es pot donar el reforç que ens agradaria als fills i filles mentre resolen les tasques. Estem en un nivell en què, tot i que va augmentant de forma progressiva l’autonomia dels alumnes, és fa necessari encara un acompanyament en allò que fan. A més, esdevé realment significatiu compartir l’aprenentatge en aquesta edat. Tot i així, veureu que a la planificació hi ha feines que sí que requereixen la presència de més membres de la família però la majoria estan pensades perquè les resolguin els alumnes a títol individual. És important donar suport si ens el demanen i tenim la possibilitat de fer-ho, però se’ls ha d’animar, com dèiem, a treballar de forma autònoma.

POSSIBLE PLANIFICACIÓ SETMANAL

DIMARTS 14/04/2020


Lectura autònoma de qualsevol conte o llibre. 30' mínim.


____

Text lliure LES MEVES CONFIVACANCES. Tal i com fem el cap de setmana, penseu molt bé què explicareu, com us organitzareu la informació, quines paraules necessiteu per explicar tot el que voleu de forma que s'entengui... Acompanyeu el text d'algun dibuix que complementi l'explicació.  


____

Dibuix COS PER FORA I PER DINS (projecte). Atenció al vídeo següent:




____


Ponent, tenim un problema! Adjunt hi trobareu un problema matemàtic que haureu de pensar com resoldre. Un cop tingueu clara quina operació cal fer per respondre la pregunta (suma o resta), resoleu-la com estem acostumats a fer-ho: representem les centenes, desenes i unitats; les manipulem; mirem què ens queda; ho passem tot a unitats i expressem el resultat.

(recordeu DESCARREGAR el document abans de començar a treballar)



DIMECRES 15/04/2020
Per molts anys, BERNAT MATAS!!


Lectura autònoma de qualsevol conte o llibre. 30' mínim.

____

Ordenem paraules. En aquestes frases s'han desordenat totes les paraules i ara no s'entén res. Fixeu-vos molt bé en totes les paraules, especialment en aquelles que us donen més informació per imaginar de què parla la frase. Després, un bon truc és ordenar-les amb nombres abans d'escriure correctament la frase a sota (i sense faltes!).

(recordeu DESCARREGAR el document abans de començar a treballar)


____



Repàs matemàtic. Raonament. Segur que resoleu aquestes activitats la mar de bé. Recordeu revisar, però!

(recordeu DESCARREGAR el document abans de començar a treballar)

____

EXPLORACIÓ PACIENT + CONCLUSIONS (projecte). Feu de metges a casa per començar a descobrir coses sobre el nostre cos. No us perdeu el següent vídeo amb les instruccions:



____

VIDEOTROBADA JITSI MEET a les 11:00h i a les 15:00h. Espero que m'expliqueu cosetes i estigueu preparats per veure plegats un curtmetratge que espero que ens faci pensar!


DIJOUS 16/04/2020

Lectura autònoma de qualsevol conte o llibre. 30' mínim.

____

CÒPIA de les CONCLUSIONS de l'exploració d'ahir (projecte). Recupereu el document en què els pares o germans us van escriure les conclusions a les que vau arribar durant l'exploració mèdica i copieu-les en un full blanc. Pareu molta atenció a la polidesa, la cal·ligrafia i l'ortografia. Podeu posar el títol que hi ha aquí en negreta

____

REPASSEM GEOMETRIA. Recordeu que vam aprendre moltes coses amb la Zina, oi? Línies, punts, figures, vèrtexs, costats... Aquí teniu adjunt un document en què se us demanen algunes destreses que vam aprendre amb ella. No patiu, però, que si us cal fer memòria, la Zina us visita de nou! 

(recordeu DESCARREGAR el document abans de començar a treballar)





AMPLIACIÓ! Haureu de fer d'exploradors per casa i fer fotografies a 1 o 2 objectes que tinguin la forma de cadascun dels cossos geomètrics que us proposo. Després demaneu als pares que us les adjuntin al document WORD que us deixo aquí. Ànims!! Atenció a la Zina:

(recordeu DESCARREGAR el document abans de començar a treballar)







DIVENDRES 17/04/2020

Lectura autònoma de qualsevol conte o llibre. 30' mínim.

____

UN MÓN DE LLETRES. Busqueu al document adjunt en PDF la lletra P i feu la feina corresponent. Ja teniu clar com funciona perquè hem fet totes les anteriors. Com que les paraules i les frases no les podrem pensar a classe entre tots, inventeu-vos-les vosaltres. Ànims!

(recordeu DESCARREGAR el document abans de començar a treballar)

____

ENTRENAMENT DE SUMES I RESTES. Us deixo 1 suma i 1 resta perquè les resolgueu de forma excel·lent, que ja en sou tots uns experts. Recordeu: representació, manipulació i expressió del resultat. Seguim el mateix mètode de sempre. Cada setmana anireu rebent un document com aquest amb més sumes i restes per practicar!

(recordeu DESCARREGAR el document abans de començar a treballar)

____

QUÈ ENTRA I QUÈ SURT? (projecte). Atenció al següent vídeo per fer la feina:


____

VIDEOTROBADA JITSI MEET a les 11:00h i a les 15:00h. Tingueu a mà un full blanc (amb pauta, si la teniu), llapis, goma i un color de fusta. Farem un dictat preparat de paraules!

____

Com comentàvem anteriorment i heu pogut veure a la planificació anterior, el tarannà de la feina i el reforç d'aprenentatge a casa ha variat deguda la situació en què ens trobem. És per això que us demanem encara més constància en


A part, el George també us fa arribar unes tasques senzilles d'Anglès que us entretindran i de ben segur que també us agrada resoldre. Estan pensades perquè les imprimiu, però si no teniu la possibilitat de fer-ho sempre podeu adaptar-les a mà com pugueu! Endavant!


EASTER ACTIVITIES PDF


Aquí teniu el seu correu per fer-li arribar la feina:

j.cervantes.1@escolatabor.cat

Ja es va informar d’això fa uns dies, però aprofito aquesta entrada per recordar-vos que, malauradament, s’han hagut d’anular les obres de teatre que havíem d’estrenar a finals de curs. És una llàstima, perquè tots heu fet molt bona feina i l’hem practicat força a l’escola. Una de les opcions que contemplem, però, és la de reprendre les mateixes obres el curs vinent per tal que, tot i que més tard del previst, tothom pugui mostrar el seu talent després de l’esforç que heu estat fent. Ja veurem! Independentment del que es faci, rebeu una enorme FELICITACIÓ de part meva per la feina feta i tot l’assaig que hi heu dedicat!

Per acomiadar-nos d’aquesta entrada, us deixo amb un recull de fotografies i vídeos que he rebut on se us veu a alguns de vosaltres resolent els REPTES DE SETMANA SANTA que us vaig proposar. Que bé que ho feu!!



Ara sí, m’acomiado fins que ens veiem dimecres a les pantalles! Abans, però, us ensenyo un dels meus reptes. Recordeu que us vaig dir que intentaria fer algun peluix amb mitjons? Doncs aquí els teniu! Espero que us agradin!


Us envio MILIONS D’ABRAÇADES I PETONS! US TROBO MOLT A FALTAR PONENT!!